LOWER PROFICIENCY

 


Γιατί τα αποτελέσματα  PROFICIENCY
είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ!

Οι λόγοι της Αποτυχίας στις εξετάσεις  PROFICIENCY
Cambridge, Michigan, UCLAN, EDEXCEL & City and Guilds
ΙΣΧΥΟΥΝ και σήμερα!
 

Γιώργος Ντρίβας

Οι εξετάσεις για το PROFICIENCY είναι δύσκολες. Μόνο ένα ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού θα βρεθεί σε θέση να περάσει αυτές τις εξετάσεις.

Συμβαίνει σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις δύσκολων εξετάσεων. Δεν τα καταφέρνουν όλοι να περάσουν για παράδειγμα στην Ιατρική.

Επιπροσθέτως, απαιτείται ένα υψηλό επίπεδο διδασκαλίας που σε πολλές περιπτώσεις δεν προσφέρεται.

Έχω την εντύπωση ότι οι προετοιμαζόμενοι για το PROFICIENCY νομίζουν ότι το δίπλωμα αυτό απαιτεί μόνο ένα χρόνο προετοιμασίας μετά την απόκτηση του LOWER.

Έτσι δίνουν τις εξετάσεις αυτές πολύ γρήγορα και χωρίς επαρκή προετοιμασία.   


Μαρίζα Κωνσταντινίδη
 

   

 Οι λόγοι της αποτυχίας είναι παρόμοιοι με αυτούς για το LOWER καθώς επίσης και: 


Πολύ συχνά οι μαθητές κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα που συχνά προσφέρονται από ανθρώπους που χρεώνουν πολύ φθηνές τιμές και που δεν έχουν ιδέα για το πώς θα διδάξουν σε τάξεις τόσο υψηλού επιπέδου. 


Το γλωσσικό επίπεδο πολλών καθηγητών που διδάσκουν το PROFICIENCY είναι απαράδεκτα χαμηλό αλλά οι μαθητές ή οι γονείς τους δεν έχουν κανένα τρόπο να τους ελέγξουν. 


Ακόμη και σε περιπτώσεις που το Κέντρο Ξένων Γλωσσών χρησιμοποιεί εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής σπουδών δεν επιτρέπει τη δημιουργική διδασκαλία.

Πολλά από τα καλύτερα στοιχεία που απέκτησαν οι μαθητές μου σαν εκπαιδευόμενοι καθηγητές δεν γίνονται αποδεκτά από τους εργοδότες τους.  


Κώστας Φιλιππάκης

  
“Διότι δεν είμαστε σαν τον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως να μας αξίζει σαν λαός μια πιο αναλυτική μελέτη και εξέταση!”. 

    

Για να σοβαρευτούμε: Ξανά, είναι θέμα νοοτροπίας ... επειδή το PROFICIENCY δίνει την άδεια διδασκαλίας πολλοί νομίζουν ότι έτσι τους ανοίγει η πόρτα για να γίνουν “ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΕΣ”.

Αυτή η “παράλογη” λογική δεν υπάρχει στους εξεταζόμενους των χωρών όπου το ποσοστό επιτυχίας είναι 65%.

Σε αυτές τις χώρες, οι εξεταζόμενοι πραγματικά χρειάζονται το δίπλωμα ή δίνουν τις εξετάσεις μόνο όταν βρεθούν στο κατάλληλο επίπεδο. Δεν το κάνουν για να τους πει “μπράβο” ο μπαρμπα-Γιώργος του διπλανού διαμερίσματος ή για να εντυπωσιάσουν τη θεία Μαρίκα. 

    

Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολύ αξιόλογους αρθρογράφους, να δώσουν αναλυτικά τις απόψεις τους (είμαι σίγουρος ότι έχουν πολλά περισσότερα να πουν) για το τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Από την περιγραφή των προβλημάτων, είναι εμφανές το τι θα μπορούσε να κάνει ο εξεταζόμενος (ή και οι γονείς του) για να περάσει τις εξετάσεις ή πότε θα ΠΡΕΠΕΙ να ΜΗΝ τις δώσει καθόλου. 

   

 Γιώργος Δροσουλάκης: Εδώ θα ήθελα να σταθώ σε δυο πολύ ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να προσέξουν γονείς και μαθητές.

 

Η Μαρίζα Κωνσταντινίδη θεωρεί πολύ σημαντική την επιλογή φροντιστηρίού με εξειδικευμένο προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες. “Οι διευθυντές σπουδών και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, πρώτοι πριν από οποιοδήποτε άλλο, οφείλουν να αντιληφθούν ότι για να βελτιώσουν τη ποιότητα των προγραμμάτων τους και να πάρουν καλύτερα αποτελέσματα, ΠΡΕΠΕΙ να μπορούν να ελέγξουν και να βοηθήσουν τους καθηγητές τους. 

 

 Για να το πετύχουν, χρειάζονται να εκπαιδευθούν οι ίδιοι ΠΡΩΤΟΙ, όχι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!

Έπειτα, με το να προσλάβουν επιλεκτικά το προσωπικό τους για αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να επιβάλουν την άποψη ότι ένας καθηγητής χωρίς εκπαίδευση δεν είναι ο καθηγητής που πρέπει να προσληφθεί για να διδάξει σε τάξεις επιπέδου LOWER και PROFICIENCY ”. 

 

Ο Αθανάσιος Καλοδίκης (προς τιμή του) βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο.  

 

“Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων δεν έχουν πάντα τη δύναμη να εξηγήσουν την πραγματικότητα στους γονείς και ακόμη χειρότερα οδηγούν αδύνατους μαθητές σε καλοκαιρινά τμήματα για προσωρινά κέρδη. Κι αν κάποιος πει την αλήθεια, υπάρχει πάντα ο καλοθελητής που θα δεχθεί στο φροντιστήριό του το παιδί του αγχωμένου γονέα.  

 

Δυστυχώς, η γενική άποψη που επικρατεί κυρίως στους γονείς, είναι να ξεφορτωθούν το δίπλωμα LOWER πριν τα δύσκολα χρόνια του Λυκείου φοβούμενοι το απαιτητικό σχολικό σύστημα.  

 

Εξ΄ αιτίας αυτής της κατάστασης τα φροντιστήρια δέχονται μαθητές σε πολύ μικρή ηλικία ή διαφημίζουν ένα προκαταρτικό έτος με σκοπό να τελειώσει ο μαθητής το LOWER ένα χρόνο νωρίτερα.  

 

Αξίζει να αναφέρουμε και τις πολλές περιπτώσεις των ιδιαιτέρων μαθημάτων, όπου με την σύμφωνη γνώμη των γονέων τους οι μαθητές “τζογάρουν” με το να δώσουν τις εξετάσεις νωρίτερα, μη τυχών και σταθούν τυχεροί”. 

 
Αν θέλεις να μάθεις τα αίτια της παταγώδους αποτυχίας στο Lower, πάτησε  ΕΔΩ

 

Επωφεληθείτε από την εμπειρία του Γιώργου Δροσουλάκη... Ρωτήστε τον!

Έχετε απορίες για τις εξετάσεις Proficiency; ... Χρειάζεστε διευκρινήσεις στις αναπάντητες ερωτήσεις σας; Θα σας απαντήσει σε 48 ώρες... ΔΩΡΕΑΝ! ΕΔΩ !

Αν θέλεις να προετοιμαστείς οικονομικά για το Proficiency,
οργάνωσα το
 ΜΟΝΑΔΙΚΟ
 
Course  Προετοιμασίας Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ! ...
με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ
 

 

 

 

Mini ECPE Listening TEST Proficiency ECPE

Λάθη ECPE

 
Ολοκληρωμένο
On-Line Πρόγραμμα
Προετοιμασίας
! 

Full ECPE Tests



Το πλήρες πρόγραμμα σου προσφέρεται μέσω των 4 βιβλίων,
 2 cd, 1 DVD και 23 αναλυτικών ΕΝΟΤΗΤΩΝ εντός του συμπληρωματικού
site
 με την ανάλυση όλων των ασκήσεων, διορθωμένες εκθέσεις και τεστ λεξιλογίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ